”Nuk ndalet Turqia” / Vjen paralajmërimi i fuqishëm i Presidentit Erdogan për ngjarjet me Izraelin

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka shprehur zemërimin për s ulmet ajrore izraelite në Rrpin e Gazës dhe i kërkoi Këshillit të Sigurimit të OKB të kërkojë një zgjidhje p aqësore.
Presidenti tur ka s uImuar a shpër Izraelin duke e cilësuar shtet te.rrorist, ndërsa paralajmëroi se Turqia nuk do të he.shtë.

“Ne jemi të tríshtuar dhe të z emëruar nga mízoría e shtetit te.rroríst të Izraelit kundër Palestinës,” tha Erdogan gjatë një konferencë.

“Për të qëndruar kundër a gresonit të Izraelit në qytetet palestineze, Jeruzalemi është një detyrë nderi për njerëzimin,” shtoi ai.

“Ata që qëndrojnë të heshtur ose mbështesin hapur gj.akderdhjen e Izraelit duhet ta dinë se një ditë do të jetë radha e tyre,” vazhdoi Erdogan, duke theksuar se është e domosdoshme që Këshilli i Sigurimit të ndërmarrë hapa për të siguruar p aqen në Jeruzalem.

“Turqia nuk do të h eshtë ndaj persekutímit izraelit në Palestinë, edhe nëse e gjithë bota e ínjoron atë”, tha Erdogan. g.v/abcnews.al.