“Nxehet” keq Haki Abazi: Serbia nuk do të bëhet kurrë hisedarë në Ujman

Kandidati për deputet nga Lëvizja Vetëvendosje, Haki Abazi, ka thënë se liqeni u Ujmanit asnjëherë nuk do të jetë në pronësi të Serbisë.

Ai, në Debat Pernime, ka thënë se zotimet që janë bërë në Uashington do të rishqyrtohen me administratën e re në ShBA.

“Ujmani do të mbetët Ujman, uji është çështje e burimeve natyrore, ajo që është e rëndësishme është se Serbia nuk do të bëhet kurrë hisedarë i kapaciteteve energjetike, sepse nuk ka qenë kurrë. Kosova me buxhetin e saj ka financuar Ujmanin dhe do të mbetet ashtu, hisedarja e vetme, përkundër zotimeve që janë bërë në Uashington të cilat janë bërë pa analiza”, ka deklaruar Abazi.

“Neve nuk na duhen studime të fizibilitetit për ta detyruar Serbinë që ta pranoj Kosovën, neve na duhet menaxhim i plotë i kapaciteteve energjetike, ashtu siç e kemi në pronë si resurs”, thotë kandidati për deputet nga LVV.