Nxehet situata: Pasi Amerika vendosi ushtrínë në Shqipëri, Rusia e provokon duke i vendosur në Serbi

Ballkani kthehet edhe njëherë në kryefjalë e gjeopolitikës. Prej disa javësh në Shqipëri kanë zbar.kuar mijëra trupa dhe a rmatime, artíleri e rëndë amerikane në kuadër të stërvitjes më të madhe të NATO-s, “Defender Europë 21” teksa ushtrímet janë përqendruar në 7 baza edhe në Shqipëri.

Ashtu sikur pritej, Rusia nuk ka qëndruar indiferente duke bërë lëvizjen e saj. Moska dhe Beogradi ven.dosën që të nisin stërvitjen e 200 trupave speciale që do të përfshijë “shkatërrímin e simuluar të një formacioni të palígjshëm u shtarak”, gjuajtjen me munícione të vërteta dhe s ulmet “antí-t ero rlste”.

“Duke demonstruar aftësi të larta luftarake dhe profesíonalizëm, njësítë e f orcave speciale të f orcave të a rmatosura të Serbisë dhe Rusisë kryen me sukses të gjitha detyrat e caktuara” shkruajnë mediat serbe. Kjo stërvitje e Rusisë në rajon shikohet si lëvizje për të d ëshmuar vendosmërinë e Moskës për ruajtjen e influencës së vet në ra.jon.