OBSH-ja jep Lajmin e ri shumë të rëndësishëm për vaksinën…


Në një kohë që lajmet e mira për një vaksinë kundër COVID-19 ka sjellë një valë optimizmi, mosbesimi i publikut ndaj imunizimit mund ta bëjë padobishëm efikasitetin e produktit, paralajmëron shefi i sektorit të imunizimit të OBSH-së.

“Një vaksinë që mbetet në një ngrirës ose frigorifer ose në një raft dhe nuk përdoret nuk bën asgjë për të ndaluar këtë pandemi”, theksoi Katherine O’Brien në një intervistë.

Të hënën, amerikani Pfizer dhe gjermani BioNTech njoftuan se vaksina e tyre ishte efikase me 90%, sipas rezultateve paraprake të vaksinës së tyre të testuar në fazën e III tek më shumë se 40 000 persona, raporton ATSh.

Profesoresha O’Brien theksoi se këto rezultate, edhe pse paraprake ishin shumë të rëndësishme dhe shtoi se shpresonte tek të dhënat e disa vaksinave të tjera, edhe ato në fazën e fundit të testimit tek njerëzit.

“Nëse të dhënat e plota tregojnë se një ose më shumë prej këtyre vaksinave janë shumë, shumë efektive do të ishte një lajm i mirë për të pajisur kutinë tonë të mjeteve me një instrument të ri kundër pandemisë”, theksoi ajo.

Por, ajo është thellësisht e shqetësuar për dezinformimin dhe teoritë e konspiracionit, kur pandemia është larg nga të qenit nën kontroll dhe tashmë ka shkaktuar gati 1,3 milionë të vdekur.

Ekziston një nevojë për të rritur besimin se OBSH nuk do të bëjë asnjë lëshim mbi sigurinë ose efikasitetin e vaksinave që po vlerëson.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…