OBSH jep lajmin e mirë për hapjen e aeroporteve dhe se si do lëvizim nga muaji tjetër

Një lloj pasaporte vaksinimi, për të promovuar lëvizshmërinë ndërkombëtare pas pandemisë së koro naviru sit.

I dërguari special i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për urgjencën e koronavirusit, David Nabarro, foli për këtë, intervistuar nga Sky News.

“Jam absolutisht i sigurt se në muajt e ardhshëm do të kemi shumë lëvizje dhe mendoj se është pa dyshím e rëndësishme që të ekzistojë një lloj çertifikate vaksínimi për të l ehtësuar kushtet e lëvizjes për njerëzit,” shpjegoi ai