OBSH vjen me mesazhin e papritur, Ja cila është zgjidhja e vetme!


Organizata Botërore e Shëndetësisë ka reaguar për numrin të rrítje të ínfeksíoneve me koronavirus në botë.

OBSH ka theksuar se vendet me ínfeksíon të lartë duhet të ndjekin shembullin e vendeve aziatike, të cilat vendosën në karantinë njerëzit që ranë në kontakt me personat e ínfektuar, transmeton portal arbresh.info

Rajoni europian i OBSH-së, në të cilin është i përfshírë edhe Rusia, ka regjistruar 8,500 vde kje gjatë javës së kaluar dhe gjysma e vendeve kanë parë një rrítje prej 50 përqind të numrit të rasteve, tha Mike Ryan, ekspert kryesor i emergj encave.

Në muajt e fundit, nga ana tjetër, autoritetet në Australi, Kinë, Japoni dhe Korenë e Jugut kanë ulur përhapjen duke zbuluar ras tet, ízoluar dhe karantinuar ata.

Sipas zyrtarit të OBSH-së, popullsia e atyre vendeve ka treguar një nível të lartë besimi në qeveritë e tyre.

“Me fjalë të tjera, ata vrapuan në vijën e finishit dhe vazhduan të vraponin sepse e dinin që gara nuk kishte mbaruar, ajo vijë ishte e rreme”, tha Ryan, duke shtuar se shumë vende kishin vendosur një vijë përfundimi imagjinare dhe më pas reduktuan angazhimin e tyre për të parandaluar përhapja e virusit.

“Vendet në Azi, Azinë e Jugut dhe Paqësorin Perëndimor, të cilat unë mendoj se kanë qenë të suksesshme, kanë vazhduar me të vërtetë të monitorojnë këto aktivitete kryesore,” shtoi ai.

OBSH u ka bërë thirrje autoriteteve që të luftojnë kundër vírusít që infektoi 40 milion njerëz dhe vr au më shumë se një million./arbresh.info