Pamje nga Haga ku po mbahen Thaçi, Veseli, Krasniqi dhe të tjerët (VIDEO)


Shtatë ish-udhëheqës politikë e usht arakë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) po mbahen në parab urgim në Hagë.
Ky bu rg është uník në Holandë dhe i vetmi ku për të parabur gosurit ofron 24 orë në ditë shërbime të trajtimit fízík dhe psíkíatrík.Haaglanden është i vendosur në Scheveningen dhe mund të strehojë rreth 200 të persona.Përmes një video-storie të publikuar në web-faqen e këtij bur gu në internet, është paraqitur puna e përditshme disa punëtorëve brenda tij.

Të parabur gosurit dhe ata që vizitojnë këto qendra të shëndetit brenda burgut, kalojnë disa kontrolle në hyrje-dalje që nisin përmes bíometrísë me skanimin e gishtit.Këto qendra të shëndetit ofrojnë ter api të ndryshme për pacíentët. Për shembull: të ushtrojnë, psikoterapi, terapi muzikore, krijuese, etj.Por për trajtimin që po ua bëjnë pjesëtarët e sígurísë të Gjykatës Speciale janë ankuar në paraqitjet e tyre të para dy ish-krerët e UÇK-së, ish-presidenti Hashim Thaçi dhe ish-zëdhënësi i UÇK-së, Jakup Krasniqi.Ndërsa shefi i Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Rexhep Selimi, në paraqitjen e tij të parë para Gjykatës Speciale nuk ka pasur vërejtje për trajtímin ndaj tij. Për dallim nga dy ish-bashkëlu ftëtarët e tij, Selimi ka thënë se i kupton rregullat dhe s’ka vërejtje në këtë aspekt.“Unë i kuptoj rregullat për të ardhur deri këtu, prandaj nuk ka diçka që mund ta nxj err si vërejtje”, tha Selimi.

Ndryshe nga Selimi, ish-presidenti Hashim Thaçi dhe ish-kryeparlamentari Jakup Krasniqi janë ankuar të hënën në paraqitjet e tyre të para para Gjykatës Speciale për trajtímin e keq që thanë se po ua bën institucioni që u themelua me votat e deputetëve të Kuvendit të Kosovës.Krasniqi, që u paraqit i pari para Speciales nga katër ish-krerët e UÇK-së që u përf shin në një ak takuzë të përbashkët, u shpreh i mlle fosur me trajtímin që iu bë. Ai tha se vetë nuk e ka tra jtuar asnjëherë askënd në atë mënyrë.