Pamje rrëqethëse: 10 vjeçari tërheq me karrocë vëllain për t’u larguar nga Iufta

Këto pamje vijnë nga Gaza, pas s ulmit të nisur nga Izraeli natën e së premtes, kundrejt palestinezëve.

Deri më tani, numërohen 119 víktíma ku prej tyre 31 janë fëmijë.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu tha të enjten fushata “do të marrë më shumë kohë”. Zyrtarët izraelitë thanë se Hamasit, grupit më të fuqíshëm mílítant të Gazës, duhet t’i jepet një godítje e f ortë parandaluese përpara çdo a rmëpushimi.

Në foto e publikuar nga mediumi Reuters shikohet një djalë 10 vjeç palestinez i cili tërheq një karrocë që mbante vëllanë e tij dhe sendet e tyre ndërsa ata largoheshin nga shtëpia e tyre gjatë s ulmeve a jrore nga atelieritë izraelite, afër një ndërtese të sh katërruar në Gaza.