Pamje të rralla: Presidenti Rugova duke kaluar në këmbë tek Ura e Ibrit në Mitrovicë

Presidenti Rugova

Në rrjetet sociale janë duke qarkulluar dy fotografi nga zgjedhjet e para lokale të pasluftës.

Në këto foto shihen Faruk Spahija, ish-kryetar i Mitrovicës, me Ibrahim Rugovën, ish-president i Kosovës, bashkë në Mitrovicë.

Mësohet se kjo foto është realizuar në vitin 2000, shkruan gazeta “Bota sot”.

Ura e Ibrit ndodhet në qendër të qytetit të Mitrovica që bashkon dy pjesët e qytetit Mitrovicën urbane dhe Mitrovicën e vjetër. Në të dy anët e qytetit popullsia shqiptare përbënte shumicën absolute.

Në vazhdim gjeni dy fotot: