Pas Fitores të madhe, Biden vjen me një lajm të madh për Shqiptarët


Joe Biden ka lëshuar një deklaratë përmes së ciles u drejtohet shqiptarëve. Mes tjerash Biden dhe kandidatja për nënpresidente Kamala Harris deklarojnë:

A) Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe në përputhje me të drejtën ndërkombëtare
B) Ai deklarohet si mbrojtes i integritetit terrítorial të Kosovës dhe insiston që marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë të përfshijë njohjen e ndërsjellë
C) Ai krítíkon politikën e “pabalancuar” të Trumpit ndaj Kosovës dhe Serbisë
D) Ai thekson së do të përkrahë Shqipërinë dhe integrimin e saj në BE