Pas shpikjes së Vaksinës vjen një Lajm i shumëpritur nga Gjermania


GJERMANI- Një ekip studiuesish nga Spitali Universitar Freiburg ka provuar se kushdo që ka pas vírusin kor ona, sistemi i tyre ímunítar formon qelíza të mjaftueshme për të mbrojtur turpin.

Deri më tani nuk ka qenë e qartë nëse trupi krijon ímunítet të mjaftueshëm pas ínfeksíoneve. Disa studime kanë zbuluar se imuniteti zhdu ket shpejt, ndërsa studime të tjera thonë se imuniteti i krijuar është i dobët.

Ndërkohë studiuesit gjermanë kanë qenë në gje ndje të tregojnë se trupi i njeriut formon të ashtuquajturat qelíza të kujtesës T. Sipas tyre kur qelízat T bien përsëri në kontakt me koro navírusët, ato shka ktojnë një reagim të shpejtë dhe efektív të sistemit imunitar duke bërë që trupi i njeriut të jetë është ímun ndaj kor onës.

Pas lajmit për shpíkjen e vaksínës efektíve, ky është një tjetër zhvíllim pozítiv. Kjo shton shpresat se pandemia mund të shkojë drejt fundit vitin që vjen.