Patriarku Kririll mbron Iuftën FASHlSTE të Rusisë

Patriarku i Kishës Ortodokse Ruse, Kirill ka dalë sërish në mbrojtje të Iuftës së Rusisë në Ukrainë, ndonëse është shprehur se vendi i tij e do paqen.

“Jemi një vend që e duam paqen dhe nuk kemi asnjë dëshirë për Iuftë.

Por e duam vendin tonë dhe jemi gati ta mbrojmë atë, ashtu siç e bëjnë vetëm rusët”, tha Kirill.

Sipas kreut të kishës ruse, bota në këto momente është nën ndikimin e një force shumë të madhe që i kundërvihet asaj të popullit rus.

“Duhet të jemi shumë të fortë.

Kur them ne, nënkuptoj në radhë të parë forcat e a rmatosura, por jo vetëm ata.

I gjithë populli ynë duhet të zgjohet”, përfundoi patriarku.