PDK nuk mund të thirret në emër të UҪK-së më, Hoxhaj do të kërkonte azil edhe në Serbi

Profesori dhe opinionisti që jeton në Amerikë, Binak Maxharraj përmes një shkrimi autorial dërguar gazetës “Bota sot” ka komentuar fushatën e Partisë Demokratike të Kosovës.

Ai ka përmendur poashtu edhe rezultatin përfundimtar që mund të arrijë kjo parti në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Maxharraj thotë se kjo parti do të ‘alivanoset’ në këtë ditë, pasi do të paguaj për të gjitha të këqijat që i ka bërë Kosovës për 20 vite.

Sipas tij, ka kaluar koha që kjo parti të thirret në emër të UҪK-së, sidomos tani që liderët e saj janë duke u intervistuar në Hagë, për krime lufte.

Maxharraj thotë tutje se enver Hoxhaj nuk është i duhuri për të qenë në krye të PDK-së, pasi ishte kundër UҪK-së dhe kishte deklaruar se ‘nëse fiton UÇK ai do të kërkon azil politik të Millosheviqi në Serbi’.

“Si është e mundur të bëhet kjo zgjidhje kur Enver Hoxhaj fillimisht e urrente UÇK-në duke thënë se nëse fiton UÇK ai do të kërkon azil politik të Millosheviqi në Serbi. Enver Hoxhaj nuk ka kaqik që me sukses ta kryej këtë detyrë, sepse nuk e ka autoritetin si brenda dhe jashtë partisë. PDK është deshtë që ta zgjedhë një figurë më të përshtatshme, më të autoritetshme dhe më pranuese për të gjithë”, thotë Maxharraj.