Përlotet kreu i OBSH-së: Miqtë e mi, mos e bëni këtë gabim! (Video)


Tedros Adhanom Ghebreyesus kreu i Organizatës Botërore të Shëndetesise eshte perIotur dhe shprehet se ar miku më i madh në pandeminë që ka përfshírë globin nuk është virusi, por përçarja mes shteteve dhe kjo e ka bere ate qe te perIotet.

Ai me lot ne sy bëri thirrje përbashkim ndërkombëtar në Iuftën kundër pandemisë dhe tha se “ar miku i vërtetë nuk ishte vetë virusi por mungesa e udhëheqjes dhe solidaritetit në nivel global dhe në nivel kombëtar,” raporton ËP.

Ai shprehet se:“Sa e vështírë është për njerëzit që të bashkohen për të luftuar një ar mik të përbashkët që po vret njerëz pa dallim? A nuk mund ta kuptojmë se ndarjet ose çarjet midis nesh në të vërtetë janë në dobi të virusit?”, tha ai në një konferencë në Gjenevë.

Ai u shpreh se sistemet shëndetësore të disa prej vendeve më të pasura në botë janë përmirësuar, ndërsa disa kombe me mjete më modeste kanë pasur sukses në ngadalësimin e përhapjes së virusit.

“Kjo pandemi një herë në një shekull na ka dhënë një mësim krítik: Kur bëhet fjalë për shëndetin, fatet tona janë gërshetuar”, tha ai.

Ndaj ne duhet te jemi te bashkuar dhe do tia dalim se bashku.