Pse Zvicra largoi Kosovën nga lista me rrezik, ndërsa Gjermania jo?

Zvicra Gjermania

Arsyet se pse Zvicra largoi Kosovën nga lista me rrezík në raport me politikat e shtetit gjerman, janë esenciale dhe ka dallushmëri në kritere.

Mes Zvicrës dhe Gjermanisë ka një dallim. Si vende me rrezíkshmëri të lartë në Zvicër, konsiderohen secili vend që ka një nivel ínfektími prej 60 personave e më lartë në 100 mijë banorë.

Nga ana tjetër Gjermania në politikat e Covid-19, konsideron se vendet me rrezíkshmëri të lartë, janë ato vende nga 50 persona të ínfektuar e më lartë në 100 mijë banorë.

Andaj, sipas autoriteteve gjermane, Kosova ende nuk e ka numrin e duhur për të hequr nga lista dhe se ende konsiderohet si vend me rrezík të lartë, pasi që në Kosovë thuhet se numri mesatar në 100 mijë banorë është ende 52 persona.