PubIikohet një video e Vuk Drashkoviq kur kërcënonte dhe kishte një plan për Kosovën: Dëboni të gjithë arnautët nga Kosova në Shqipëri

Në rrjetet sociale është shfaqur një intervistë tronditëse e Vuk Drashkoviqit, të cilën ia ka dhënë gazetarit të Radio B92, Zoran Mamula në vitin 1990.

Në veçanti, ai kërcënoi se do t’i dëbojë fëmijët shqiptarë “të cilët brohorasin për një Shqipëri të madhe”, ai thirri gratë shqiptare nga makinat e mbarështimit të Kosovës, premtoi shfuqizimin e Universitetit të Prishtinës dhe ftoi kongresmenët amerikanë të vijnë në Kuvendin e Serbisë për të dëshmuar “pse meksikanet nuk i kane te drejtat në Kaliforni si shqiptaret ne Kosove”

Duke pretenduar se Kosova ishte e Serbisë, Drashkoviq kërkoi që njerëzit e Kodovës të dëbohen në Shqipëri.

“Okupimi i Kosovës filloi më 6 prill 1941, kjo është dita e fundit e lirisë. Të gjithë arnautët që u vendosën nga Shqipëria gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe janë rreth 150.000 të tillë, duke përfshirë edhe pasardhësit e tyre të lindur në Serbi, duhet të kthehen pa diskutim në Shqipëri, pa përjashtim”, ka mbrojtur hapur Drashkoviq kundër zhvendosjes së detyruar të popullsisë.

Ai nuk u ndal as me kaq.

“Natyrisht, rrënojini këto ledhe, zbrazëtirat nëpër shtëpi në Kosovë, hiqni armët, ia ktheni dinjitetin dhe nderin e nëpërkëmbur gruas së Shqiptarit, e cila është vetëm një fabrikë mbarështimi, hiqni gjakmarrjen atje, hiqni poligaminë, islamin. ligjet – thjesht prezantoni parimet e shtetit të së drejtës”.

“Të hiqet plotësisht autonomia e Kosovës, me kusht që Jugosllavia të konfederohet dhe nëse nuk vendoset autonomi në republikat e tjera.

Por sido që të jetë, shfuqizoni Universitetin aktual të Prishtinës, shfuqizoni të gjitha organet qeveritare në Kosovë që sot janë pjesë e organizmit shtetëror të Shqipërisë dhe pastaj i vendosni sërish si pjesë të organizmit shtetëror të Serbisë. Ne duhet të bëjmë atë që bëjnë kombet e qytetëruara”, tha Drashkoviq.

Mirëpo, kreu i SPO-së sot kështu flet për Kosovën.

“Në Vidovdan, sipas besimit popullor, mund të shohin edhe të verbërit. Mirëpo, për dy dekada, edhe Serbia edhe populli serb janë verbuar nga Vidovdani dhe Kosova, për të harruar se regjimi i Sllobodan Millosheviqit e shtyu Serbinë në betejën e Kosovës me forcën më të fortë të armatosur në botë, se e humbi luftën, kapitulloi pa kushte dhe u detyrua t’i jepte shtetit të Serbisë tërheqjen e përhershme nga Kosova. Populli është i hipnotizuar nga mashtrimet se Kosova është edhe sot në Serbi, se është zemra e Serbisë, se Rusia dhe Kina garantojnë se nuk është ashtu siç është dhe se Serbia e ka atë që nuk e ka më. Humbja paraqitet si fitore, kurse mosnjohja e së vërtetës dhe realitetit si detyrim kombëtar. Me lirimin e Kosovës dhe Vidovdanit shpallen njoftimet për negociata për mbrojtjen e asaj që nuk është humbur, për mbrojtjen e popullit serb në Kosovë, trashëgiminë e tij historike dhe kulturore. Të gjithë ata që kundërshtojnë Evropën në Serbi janë kundër marrëveshjes. Jashtë Serbisë, ata që dëshirojnë që Serbia të bëhet Venezuela e tyre ballkanike apo Siria janë kundër marrëveshjes”, thekson Drashkoviq.

Cilit Vuk Drashkoviq t’i besohet?