Punë e kryer: “BE-ja, Kosova nuk do të ndahet kurrë“


Bashkimi Evropian edhe njëherë ka dal kundër shkëmbimit të terrítorve si ide për zgjidhjen e problemeve mes Kosovës dhe Serbisë.

I dërguar i BE-së, Miroslav Lajçak për díalogun Kosovë-Serbi përmes një interviste në “Wiener Zeitung”, ka bërë të ditur se duhet gjendur një zgjídhje që është e përshtatshme për shekullin 21, transmeton Indeksonline.

“Ne duhet të gjejmë një zgjidhje që është evropiane dhe e përshtatshme për shekullin 21. Rajoni ka një të kaluar tra gjíke, me kufijtë e tërhequr përgjatë vijave etníke. Reagimet në rajon kanë qenë jashtëz akonisht negatíve dhe ne, që qëndrojmë për vlerat dhe zgjidhjet evropiane, nuk e mbështesim as këtë. Disa besojnë se do të ishte në rregull nëse të dy palët do të arrinin një marrëv eshje në këtë mënyrë. Por çmimi do të ishte shumë i lartë. Ne duhet të garantojmë standardet evropiane dhe të ndihmojmë në stabílízimin e rajonit. Ndryshimet e kufijve do të kishin efektin
e kundërt”, u shprehë ai./Indeksonline/