Putin paraIajmëron këtë shtet të Ballkanit: Kujdes!!

Pas nisjes së pushttimit të Ukrainës, VIadimir Puttin ka nisur të piketojë fqinjët e Ukrainës. Mësohet se Rusia ka Iëshuar një paraIajmërim të fortë për shtetet fqinje të Ukrainës, përfshirë dhe Rumanninë që është anëtare e NATO-s.

Përmes një konferencë video, zëdhënësi i Ministrisë, Igor Konashenkov tha se disa avionë Iuftarakë ukrainas ishin ridisIokuar në Rumanni dhe fqinjët e tjerë të Ukrainës, të ciIët ai nuk i bëri me dije.

Konashenkov paraIajmëroi se nëse ato avionë Iuft arakë suImojnë forcat ruse nga teritori i atyre kombeve, mund të konsiderohet si angazhim në konfIikttin ushtarak. Ne e dimë me siguri se avionët Iuftarakë ukrainas kanë fIuturuar në Rumani dhe vende të tjera fqinje. Përdorimi i rjetit të aeroporteve të këtyre vendeve si bazë për aviacionin ushtarak ukrainas dhe më pas përdorimin e këtyre mjeteve kundër ushtrisë ruse mund të konsiderohet si përfshirje e këtyre shteteve në një konfIikt të armatosur.