Rexhep Selimi në listën e zezë të SHBA-ve, Gjykata Speciale e akuzon për këtë gjë “10shin” në këtë pikë të aktakuzës


Në vitin 2018, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë përditësuar dhe kanë futur në lístën e ze zë 25 liderë politikë dhe persona me ndikim në Kosovë, të cilëve u ndalohet hyrja në Amerikë. Në këtë listë që kishte nxjerrë Zyra Amerikane e Thesarit për Kontrollimin e Aseteve të Jashtme janë disa deputetë të kuvendit të Kosovës.
Ndër 25 emrat, figura të njohura politike janë Fatmir Limaj, Daut Haradinaj, Rexhep Selimi, Sami Lushtaku, Rrustem Mustafa, Azem Zyla, Ramiz Lladrovci, e Emrush Xhemajli.

Nga këta emra, Rexhep Selimi është i akuzuar nga Gjykata Speciale për kríme Iufte, ndërsa edhe disa nga emrat më lartë pritet të ftohen si të ak uzuar, ndonëse disa prej tyre kanë qenë në Speciale për intervistim.

Por, Rexhep Selimi siç duket e ka punën më “písk” në Speciale, për shkak të futjes së tij nga SHBA-ja në lístën e ze zë të këtyre të fundit.
Kjo pasi në një pikë të ak takuzës të flet-arr estimit të siguruar nga hulumtími i gazetës “Bota sot”, përmendet pikërisht Rexhep Selimi si i lístuar në lístën e ze zë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në të njëjtën pikë, thuhet se Rexhep Selimi ka kontaktuar një políc pas një tentím vr asje që është bërë nga njerëz që kanë punuar me të.
Sipas Zyrës së Proku rorit të Specializuar, polícit i është kërkuar që marrë provat të cilat mund të ishin përdorur në rastin e tentím vr asjes.