Rrëfehet shoku i studimeve i Presidentit Thaҫi: Më futi në xhep 150 DM dhe pastaj…


Ramadan Veliu mërgimtar në Zvicër dhe shoku i studimeve i Presidentit Hashim Thaҫi, ka rrëfyer një takim të tij me Thaҫin në aeroportin e Rinasit, në vitin 1996. Aty thotë derisa përcjellte për në Zvicër vëlluan e tij, Thaҫi e ftoj për kafe dhe më pas i la në xhep diҫka, e që ishin 150 DM.

Por tani ai thotë se nga ëndrra që e pa shokun e tij të studimeve, ai ishte i zemëruar me të. Këtë ëndërr, Veliu e lidh me ato 150 DM.

Postimi i plotë:

ANDËRR

…mbrëmë duhej ta rregullonim një sallë ku do të fliste Thaçi. Derisa po i largonim tavolina e karriga erdhi Thaçi dhe kapi diçka të randë per ta largu, kurse unë tentova t’i ndihmoj, por nuk më lejoi dhe e largoi vet. E kuptova qe më mbante mëri dhe nuk donte të fliste me mua. .. Hajr ishalla!

Ne veren e vitit 1996 shkova ta percjell vellaun per ne CH, i cili fluturoi nga Rinasi. Kur u ktheva ne Tirane e takova Thaçin dhe menjehere me ftoi per nje pije ne nje lokal aty afer. Biseduam gjere e gjate, kur dolem pasi u pershendetem me futi diçka me te shpejt ne xhep dhe iku. Kur i nxora pashë që ishin 150 DM. …mbas andrres m’u ba pikë …mos e kishte për ato…, apo pse nuk me foli?!