Rrëfimi i pilotit ushtarak holandez që rrëzoi avionin MiG-29 serb në qiellin e Kosovës (VIDEO)


Koloneli Peter Tankink, pilot i Forcave Ajrore Mbretërore Holandeze, në natën e 24 marsit 1999, fillimit të fushatës ajrore të NATO-s, kishte marrë urdhër që të fluturonte me avionët e parë b ombardues në qiellin e Kosovës.

Si pilot i trajnuar mirë në avionin e tij F-16, detyra e tij ishte që, së bashku me tre avionë të tjerë gj uajtës, t’iu ofronte mbrojtje ajrore dyzet avionëve të tjerë b ombardues, për të g oditur caqet e para mbi Kosovë.

Papritmas, tre MiG-29 serbë ngrihen në ajër.

Ambasadori i Kosovës në Holandë, Lirim Greiçevci, ka postuar në faqen e tij në facebook, rrëfimin e veçantë të këtij piloti hero holandez, se si kishte luftuar mbi qiellin e Kosovës, për lirinë e Kosovës.

Ai thotës e kjo video është realizuar nga Ministria e Mbrojtjes e Holandës.

“U jemi mirënjohës për lejen e dhënë Ambasadës së Kosovës në Hagë për ta përkthyer dhe transmetuar në Kosovë”, ka shkruar Greiçevci. /Telegrafi