Rrëfimi i veteranes së UÇK-së që veshi uniformën në moshën 17-vjeçare (VIDEO)


Ishte vetëm 17 vjeçare kur i ishte bashkuar luf tës së fundit në Kosovë. Atëherë kur nuk dinte se si do të mbaronte e sotmja dhe nuk e dinte nëse do ta niste të nesërmen. Është kjo Mimoza Shala, nga qyteti i Gjakovës, e cila ishte pjesëmarrëse në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, në Zonën Operative të Dukagjinit mé póshté mund ta shíhní vídeón nga Mimoza.

Ideja për t’iu bashkuar luf tës, në vitet 1998-99 erdhi nga një grup i vogël nxënësish, të cilët e kishin një qëllim: të ju dalin në ndíhmë shokëve dhe çlirimin e vendit.