Serbia po shpopullon Luginën e Preshevës edhe me letra (VIDEO)


Fshirja e adresave të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, po sh qetëson në masë të madhe, përfaqësuesit të shqiptarëve atje. Ata, thonë se qëllimi i Serbisë është asimilimi i shqiptarëve në këtë zonë. Përfaqësuesit e shqiptarëve në Luginën e Preshevës, thonë se procesi i fshirjes së adresave të shqiptarëve po bëhet me qëllim që të ndryshohet përbërja demografike mé póshté ndíqní vídeón e pergaditur.

“Një proces juridik që Serbia p e shfrytëzon për të pasivizuar adresat dhe për të ndryshuar strukturën et nike të popullsisë. Edhe në Bujanoc e Preshevë po vazhdon ky trend por në një tempo më të ulët.