Serbisë i futet frika në palcë: Biden do të na detyrojë ta njohim Kosovën!


Shteti i Serbisë nuk fríkësohet se pse në krye të shtetit më të fuqíshëm në botë, Amerikës, së shpejti do të jetë Joi Biden.

Kështu ka deklaruar, kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Dacic.

Sipas tij, Biden dhe Demokratët do t’i bëjnë presíon Beogradit zyrtar që Serbia ta njoh Kosovën.

“Pavarësisht nga rezultatet e zgjedhjeve në Amerikë, demokratët do të kërkojnë nga ne që ta njohim Kosovën”, tha Daçiq për Sputnik, transmeton Indeksonline

Ai beson se Biden, si shumë politikanë, tregon dy fytyra – njëra në opozitë dhe tjetra kur vjen në pushtet.

Në një intervistë për Sputnik, ai kujtoi se Biden, si Zëvendës President i SHBA, kishte bërë dy herë një vizitë zyrtare në Serbi dhe theksoi se bisedimet që ai kishte me të si Kryeministër në Uashington dhe në Konferencën e Sigurisë së Mynihut me Presidentin Vuçiq ishin krejtësisht të ndryshme nga ato të cilën Biden e udhëhoqi gjatë viteve 1990.

“Unë mendoj se ne duhet të përqendrohemi në ndërtimin e marrëdh ënieve të reja dhe marrëdh ënieve të reja me njerëzit që do të merren gjithashtu me çështjet evropiane, domethënë, dialogun me Prishtinën. Sepse problemi më i madh i administratës amerikane të Biden, domethënë demokratëve, është se ata besojnë se çështja e Kosovës është zgjidhur – thotë Daçiç.

Ai beson se ata nuk favorizojnë vazhdimin e díalogut midis Beogradit dhe Prishtinës, por thjesht kërkojnë zbatimin e vendimit për shpalljen e Kosovës.

“Ajo administratë ndoshta nuk do të ishte më e favorshme për Serbinë sesa Trump, i cili nuk e ka barrën e pjesëmarrjes në projektin e krijimit të një Kosove të pavarur. Kjo është arsyeja pse administrata Trump ishte më e hapur për kompromis.

Sidoqoftë, situata po ndryshon dhe sk ena e vërtetë politike ndërkombëtare ka ndryshuar. Kosova nuk ka më një pozítë kaq të fo rtë sa kishte, nuk ka shumicë, nuk mund të bëhet anëtare askund”, përfundon Daçiq. /Indeksonline/

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…