Shfaqet sërish akademiku Shqiptar që e konsideron veten Serb: Shqiptarët janë pushtues, e okupuan..

Albanologu shqiptar nga Ulqini, Kapllan Resuli, por që tani mbanë mbiemrin Buroviq, në një intervistë për mediat serbe, ka folur sërish për prejardhjen e shqiptarëve.

Ai ua ka kaluar edhe historianëve dhe intelektualëve serb, sa i përket mohimit të hístorísë së shqiptarëve.

Por kjo çfarë thotë ai nuk duhet t’i habítë shumë shqiptarët, pasi ai së fundi vetën e tij më nuk e konsideron shqiptar, por serb.

Kaplan Buroviq ka thënë se shqiptarët nuk janë një popull a utokton në Ballkan, siç d ëshmohet nga dokumentet hístoríke, si dhe shkencëtarët botërorë dhe sipas tij, shqiptarët janë o kupues, derisa shtoi se ata ende sillen në këtë mënyrë sot.

Albanologu dhe ballkanologu, mohon pretendimet e shqiptarëve se janë populli më i vjetër dhe se kanë orígjínë Ilire.

“Ata nuk janë as ilirë dhe as pellazgë. Ata janë blegtorë, të sapoardhur nga Deti Baltik. P ushtues. Dhe kryesisht të kríshterë të íslamízuar. Gjatë m bretërimit të Car Dushanit, nuk kishte as një përqind të vetëm të shqiptarëve në Kosovë. Të gjithë ishin serbë, vetëm gjatë pushtímit turk shqiptarët erdhën në Kosovë”, tha Buroviq, puna kërkimore-sh kencore e të cilit ka p rovokuar reagime të a shpra për dekada.