Shkëlzen Gashi: “Isa Boletini ishte mercenar, po shqiptarët e bën patriot“


Studiuesi i historisë dhe njohës i rrethanave historike, Shkëlzen Gashi thotë se Isa Boletini sipas asaj që është shkruar dhe thënë për më shumë se 100 vjet del figurë tragjík-komike. “Thënë më se buti ai del të jetë figurë tragjík-komike, kurse thënë më së ashpëri, del merc enar.

Atij i mungon konsistenca. Isa Boletini, por edhe Azem Bejta janë model të politikanëve të sotëm, të cilët krejt çka kanë bërë ka qenë pasurimi i tyre”, ka thënë Gashi në Klan Kosova ne vitin 2015.

Sipas tij, duhet gjetur dokumente si në arkivat osmane, austro-hungareze, serbe, etj., në mënyrë që të bëhet një pasqyrim më real për veprimtarinë e tij.

Ai nuk e ka mohuar se Boletini ka qenë trim dhe luf tëtar i madh, por më shumë ka luf tuar për interesa personale. /Indeksonline