Shqipëria arrin marrëveshje të rëndësishme me Greqinë, ja çfarë pritet të ndodhë


Një mision i përbashkët bashkon Shqipërinë dhe Greqinë për të parandaluar fluksin e emigrantëve dhe trafiqeve të dogës si dhe mallrave të paligjshëm në kufirin e Kakavijës.

Të dyja palët kanë rënë dakord për të patur një qendër të përbashkët përveç Frontex ku do të ketë kontrolle të vazhdeshme nga grekët dhe shqiptarët. Qendra do të vendoset në kufirin territorial të Greqisë. Qendra pritet të vihet në testim për të paktën një muaj dhe të dyja palët presin të kenë rezultat në parandalimin e këtyre ngjarjeve./Source.al