Shumë bëni kujdes! Nëse shihni këtë shenjë në fruta! Mos i bleni


A keni menduar ndonjëherë se çfarë kuptimi kanë? Ka numra në etiketa. Këto shifra tregojnë in formacion të rëndësishëm lidhur me frutin.Ajo quhet PLU ose “Product Looking Number”.

Nëse numri është 4 shifror dhe fillon me 3 ose 4, kjo do të thotë se nuk është natyrale, por ajo u rrit në fermat ku ka kimikate dhe p esticide.

Nëse numri fillon me 9, kjo do të thotë se frutat janë organike, rriten pa kimikate.

Jini shumë të kujdesshëm kur blini këto herën tjetër kur shkoni në dyqan.