SKANDAL: Arban Abrashi me Cóvid del për fushatë në Llap? (FOTO)


Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, ka dalë sot në Podujevë për bërë fushatë vetëm nëntë ditë pasi njoftoi publikisht se është infektuar me Cóvid-19.

Sipas rregullave të OBSH’së, çdo person i infektuar me Cóvíd-19 duhet të qëndrojë i ízoluar për 2 javë apo 14 ditë, rregull të cilën Abrashi nuk e ka respektuar.

Abrashi përmes një shkrimi në facebook më datën 18 nëntor kishte njoftuar se është infektuar me Cóvíd.

E sot Abrashi përmes një shkrimi në facebook ka njoftuar se ka dalë me kandidatin e LDK’së për kryetar të Podujevës, Nexhmi Rudarin dhe ministrin Agim Veliu për të bërë fushatë.

Në postimin e tij Abrashi nuk e përmend fare se vetëm para 9 ditës kishte dalë pozitiv me Cóvíd.

Me daljen e tij në fushatë, Abrashi ka rrezíkuar shëndetin publik. Rrjedhimisht, sipas Lígjít për Pandeminë, çdo kush që rrezíkon shëndetin publik në këtë formë mund të dë nohet me gjóbë prej 500 eurosh.