Specialisti shqiptar i mjekësisë jep Lajmin e mirë, Ja çfarë thotë ai


Ermand Mertenika Inxhinieri i pajisjeve Mjekesore konkretisht Respiratoreve.

Megjithese ne Covid-19 Corona eshte nje virus I cili po bashkejeton me , fatmiresisht mentoj qe qytetaret po fitojne gradualisht imunitetin nda ketij virusi tashme I kthyer ne pandemi.

Sigurisht ndergjegjesimi sociali duket se po I jep frytet e veta duke ruajtur distancen fiziko-sociale dhe njekohesisht vendosjen e maskes ne ambiente te mbyllura dhe te hapura.

Megjithese Violenca e Covid-19 deri diku eshte dekrementuar , normalisht kjo nuk eshte e prere me thike pasi qytetaret vazhdojne te infektohen nga ky virus.

Suedia nje nga vendet me te zhvilluara te Europes arriti te beje over-pass ( ta kaperceje) pikun e vales se pare duke mos pritur fronte te tjera valesh Covid-19.

Evitimi I karantines dhe infektimi ne mase i popullsise , pavaresisht kostove biologjike (humbje ne jete) u arrit qe tashme popullsia suedeze te fitoje imunietin pothuajse te plote te ketij virusi.