TE KEMI KUJDES / Ja çka po përgadisin Putin dhe Vuçiq për Kosovën dhe Bosnjën!

Zhvillimet që po ndodhin dhe kanë ndodhur kohët e fundit për Kosovën, nuk se kanë pa.sur një ritëm surprízues apo pa u sinjalizuar. Vetëm dy vjet më parë, lideri i opozitës serbe, kreu i líberal.demokratëve, Çedomir Jovanoviç, nga Prishtina ka lëshuar një b ombë për Kosovën.Në një takim që ka mba.jtur në universitetin AAB, ish-numri dy i qeverisë serbe tha se Vuçiç e ka dorëzuar Kosovën pasi ja kanë vënë me det.yrim përcaktim, por po i dorëzon “në tepsi” Presidentit të. Rusisë gjysmën e Bosnjës.“Mendoj se nëse i tërë rajoni nuk shkon drejt Evropës, as Serbia nuk do të shkojë drejt Evropës. A e vënë ata gishtin në kokë dhe të mendo.jnë se askush nuk e ka sjellë kurrë atë problem të Bosnjës. Tani Vuçiçi po i kthe.het nacíonalízmit dhe thotë se nëse e jep Kosovën do ta marrë Bosnjën, por kur e merr Bosnjën, cili është hapi tjetër? Kjo ishte pyetja e Jovanoviç, i cili ka lëshuar disa a larme në Prishtinë..

Jovanoviç, në ligjeratën e tij tha se do të ishte mirë që Serbia të ish.te shteti i parë që do ta njihte Kosovën. Në fakt edhe sot lideri i Partisë Liberaldemokrate, i cili ka pasur disa p robleme shëndetësore si p asojë e Covid 19, ka bërë thirrje disa herë për njohjen e Kosovës nga Serbia… “Në marrë.dhëniet normale, do të na mund.ësohej neve që të vijmë këtu pa kurrfarë droje, qoftë ajo shtëpi e ndonjë familje, manastir, punë, sport apo çfa.rëdo qoftë. Ju qartë e dini se çka doni, ju e doni anëtarësimin në OKB dhe njohjen e Kosovës nga ana e Serbisë”, tha ai..

Ndërkaq, duke kujtuar ish shefin dhe bashkëpunëtorin e tij Zoran Gjinxhiç, Jovan.oviç tha se ai u v ra pikërisht se ishte gati për të njohur Kosovën.“I pyetur nga studentët e Kolegjit AAB se nës.e do të ishte gjallë Zoran Gjingjiç, a do ta njihte pavarësinë e Kosovës, ai u përgjigj duke thënë se nuk ka kup.tim që p roblemi i Kosovës të mbetet gjithmonë i hapur dhe se po të ishte gj allë Gjingjiç, sipas tij, këtë paku.ptimësi do ta eliminonte..