Të prek në shpirt çifti me historinë, Na ndërruan fëmijën grekët në spital për pak më morën djalin thanë ti linde vajzë

Ju të gjithë e njihni Novën, jo vetëm sepse ka qenë disa herë e ftuar në studion e pasdites “Rudina”, por emrin e saj e shikoni të etiketuar mes shumë personazhesh të njohur televizivë, të cilët flokët i kanë ‘dhuratë’ prej saj.

Por sot Nova nuk ishte në studio për të folur vetëm për profesionin e saj. Së bashku me bashkëshortin, ajo rrëfeu më shumë për historinë e gjatë të dashurisë që i mban lidhur prej gati 25-vjetësh.

Uljanova dhe Gëzimi rrëfyen për herë të parë edhe historinë më të lumtur dhe të dhimb shme në të njëjtën kohë kur lindën djalin e tyre. Dikur ata jetonin në Greqi dhe punonin në Mykonos, kur erdhi koha që Nova të lindte, në këtë ishull nuk kishte maternitet dhe pronarja e saj e çon në Athinë. E lindi me opera cion dhe më pas i sollën një vajzë në vend të djalit që kishte lindur.

“Ishte gëzim i madh, por mua më ndryshuan fëmijën fatkeqësisht. Ishte qëllimisht, sepse unë nuk kisha letra. Më pl asën ujërat, shkoj urgjent dhe mbaj mend që doktori më thotë zgjohu se ke bërë një djalë të bukur, një bjond të bukur. Kaq mbaj mend sepse të jesh në nar kozë është pak e vështirë, kur je si përgjumësh, nuk e ke situatën në dorë. Më çojnë në dhomë dhe pres fëmijën nga momenti në moment siç e marrin të gjithë nënat për ta ushqyer. Kishin kaluar dy ditë dhe fëmijën nuk ma sillnin. Thërras infermieren dhe i them po pres fëmijën, më thotë prit derisa të ta sjellin. i thashë ka dy ditë që nuk po më vjen djali, më thotë ti ke bërë vajzë dhe jo djalë. i thashë unë vërtet kam bërë oper acion, por mbaj mend që unë kam bërë djalë dhe jo vajzë. Më sjellin vajzën me një kordele rozë, e shikoj që në kordele i kishin vendosur mbiemrin dhe më pas emrin. Emri dhe mbiemri ishte i saktë. Faktikisht fëmija ishte nga Etiopia, ishe me ngjyrë, nënë si për herë të parë thoja pse kaq i zi, pse ajo hunda e shtypur. Pastaj thashë dale çfarë po pres, unë kam bërë djalë. Kjo ndodhi sepse isha pa dokumente” – kujton Nova me emocion dhe ia lë radhën bashkëshortit, Gëzimit.

“Etiopianes i kishin thënë që i kishte vd ek ur fëmija dhe mbase çifti që donte të blinte fëmijën sepse ndodhte në atë spital, kishin dëgjuar shumë raste që ishte bërë tregti. Fëmijën e etiopianes na e japin ne dhe fëmija jonë nuk del fare në skenë”.

Që djali u rikthye sërish pranë prindërve të tij, ishte meritë e pronares së tyre, shton Nova më tej: “Pronarja e bëri publike, tha unë do sjell televizionet, urgjentisht nxirrni fëmijën, sepse ditën që ka lindur Nova unë kam qenë prezente këtu me familjen time dhe ju nuk mund ta hidhni poshtë këtë dhe s’ka arsye që ju ta mbuloni këtë pjesë. Këtu përfiton dhe gruaja nga Etiopia, ajo kishte kërkuar trupin e fëmijës që ta merrte. Nuk harroj kur vjen dhe më puth duart dhe thotë ishte ti që kërkove fëmijën që përfitova dhe unë fëmijën tim”.

“Ishte fati ynë që fëmija nuk kishte dalë akoma nga spitali sepse nëse do e hiqnin nga spitali ne nuk do e gjenim më ku rrë”.