Test i ri për COVlD që kryhet në shtëpi dhe jep rezultat në 30 minuta


Rregullatorët amerikanë kanë aprovuar provën e parë të shpejtë të koro navírusit që mund të kryhet tërësisht në shtëpi dhe jep rezultate në 30 minuta.

Testi-kit, një përdorimesh, i lejon përdoruesit të marrin një mostër nga hunda, që më pas futet në një shishkë me tretësirë laboratorike që futet në një pajisje portative. Rezultate shfaqen si drita në një tabelë, të etiketuara pozitive ose negative.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave njoftoi se kishte miratuar testin për përdorim emer gjent të martën, duke shënuar një hap të rëndësishëm në përpjekjet e SHBA për të zgjeruar opsionet e testimit për COVíD- përtej mjediseve të kujdesit shëndetësor dhe vendeve të testímit.

Megjithatë, testi do të kërkojë një recetë mjekësore, duke kufizuar përdorimin fillestar të tij.

Deri më sot, FDA ka autorizuar gati 300 teste për koro navírusin. Shumica dë rrmuese kërkon një tampon të kryer nga një profesionist shëndetësor dhe duhet të përpunohet në laboratorë duke përdorur pajisje të teknologjisë së lartë.

Një pjesë e vogël e testeve lejojnë njerëzit të mbledhin mostrën e tyre në shtëpi, që më pas dërgohet në një laborator, që zakonisht do të thotë ditë pritjeje për rezultate.

“Ky opsion i ri i testímit është një përparim i rëndësishëm díagnostíkues për të adresuar pandeminë dhe për të zvogëluar barrën publike të transmetimit të sëmundjes,” tha në një deklaratë Komisioneri i FDA Stephen M Hahn.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…