Tradita të vjetra Shqiptare: Për me marrë Nuse Rugoviane, Njëherë u dashtë mu përgaditë për lúftë! (Video)


Vesel Nikqi ka dekada që është valltar i njohur, njëkohësisht udhëheqës i ansamblit “Rugova”. Jo vetëm që është i pasionuar për të ruajtur muzikën popullore por edhe traditat që e veçojnë vendlindjen e tij. “Etnoregjioni i Rugovës është një prej gjashtë etnoregjioneve që e specifikojnë etnikumin shqiptar në Kosovë mé póshté mund ta shíhní vídeón nga Vesel Nikqi.

Të gjitha këto tregojnë se shqiptarët kanë një kulturë jashtëzakonisht të vjetër dhe ajo është ndër më të ruajturat në Ballkan dhe Evropë”, tregon për RTV Dukagjinin, Vesel Nikqi.