Trondit ish prokurori special: Akuzat ndaj pjesëtarëve të UÇK-së e kanë nisjen nga shqiptarët, ata na i sollën këto informacione


Në intervistën e tij ekskluzive për RTV Ora, ish kryeprokurori i EULEX John Clint Williamson, i cili ka qenë në krye të hetímeve për kríme Iufte ndaj ish pjesëtarëve të UÇK, është shprehur se ak takuzat e Gjykatës Speciale nuk kanë për qëllim njësimin e víktímës me ag resorët gjatë Iuftës në Kosovë. Sipas tij, këto ak takuza e kanë pikënisjen nga shqiptarët e Kosovës.

“Këto ak uza e kanë pikënisjen nga shqiptarë të Kosovës. Ata na e sollën këtë informacion. Këta kanë besuar se krímet kanë ndodhur, i kanë parë se çfarë ka ndodhur dhe menduan se gjëja më e mirë për të bërë ishte t’ua bënin të ditur edhe të tjerëve për kryerjen e këtyre krímeve. Gjëra të tjera janë raportuar në vitin 1999 nga organízata të të drejtave të njeriut si Human Rights Watch dhe Amnisty Internacional që kanë qenë të pranishëm me njerëz në terren dhe kanë folur me dëshmitarë në atë kohë”, shprehet Williamson.