Ushtrimi më i madh ushtarak i SHBA-së nis edhe në Kosovë

Brenda një jave, ushtrimi më i madh u shtarak i SHBA-së që nga L ufta e Dytë Botërore, e përfshínë edhe Kosovën.

F orca e Sígurisë së Kosovës ka mbi 1 vit e gjysmë që përgatitet t’i u shtrojë 330 u shtarë të saj bashkë me 26 kombe tjera për t’u bërë pjesë e aktiviteteve u shtarake në kuadër të Defender 21.

Ushtrímet teoríke veçse kanë nisur këtë të hënë në Gjakovë për t’iu paraprirë atyre praktike.

Shefi i departamentit për operacíone dhe trajníme në F orcën e Sigurisë së Kosovës, kolonel Ejup Maqedonci, ka treguar se cila do të jetë përmbajtja e ushtrimit.

“Njësía jonë do të zhvendoset në Babaj të Bogës për të kryer një operacíon të rikthimit të gj endjes në normalitet pasi që në s kenarin që e kemi përgatitë me ushtrínë amerikane është paraparë një depërtim i a rmikut brenda zonës”, tha Maqedonci, njofton Klan Kosova.

Nga 28 mijë t rupa të shpërndarë në Ballkan, Detin e Zi dhe vendet Baltike, në Kosovë do të zbarkojnë nikoqirët e Defender, u shtarë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës që do ta mbështesin FSK-në në këmbësori.

E vetë u shtarët e Kosovës do të u shtrojnë edhe në Shqipëri si vend mik, dhe në Kroaci.