V’dekja e tre familjarëve Kosovarë – Flet për herë të parë mjeku dhe tregon pse nuk i dërguan në spital

Mjeku Bardhyl Belba ka folur për herë të parë për v dekjen e tre familjarëve kosovarë. Familja Haliti ishte nga Gjilani, por prej ditësh kishte ardhur në Gjirin e Lalëzit ku kishin blerë edhe një shtëpi prej 4 vitesh për të pushuar.

Por autoritetet shqiptarë kanë bërë të ditur se ata kanë ndërruar j etë pasi kanë konsumuar kërpudhat që kanë mbledhur në pyll.

Mjeku ka treguar símptomat e para që kanë konstatuar te pacíentët e tyre dhe m jekimin që u dha, ndërsa shtoi se nuk i kanë ndërruar në spítalin e Durrësit, apo Tiranës, pasi gjendja e tyre pas marrjes së medíkamenteve është paraqitur e mirë.

Mjeku: Familja Haliti është paraqitur në Qendrën Shëndetësore në Manëz më datë 5 maj rreth orës 1:30 të mëngjesit, në gj endje jo të mirë sh ëndetësore, me të v jella, k ëputje trupi, dhímbje barku dhe janë vizituar nga mjeku i shërbimit të ur gjencës dhe është t rajtuar me mj ekimin përkatës.

Pas mjekimit personat janë përmirësuar dhe kanë shkuar në shtëpi. Po atë ditë rreth orës 13:30 është paraqitur nëna e tyre me të njëjtat símptoma. Pasi ka marrë m jekimin e duhur është përmírësuar. Janë ngrítur vetë dhe kanë dalë normal.

Nuk duhet t’i dërgonte Qendrën Shëndetësore të Manzës drejt spítalit të Durrësit?

Mjeku: Për arsye të thjeshtë, që pacíenti ishte i përmírësuar nuk ishte e domosdoshme për të shkuar në Durrës apo Tiranë. Ne e kemi p rocedurë, nëse pacíenti del i përmírësuar s’ka pse të shkojë në spítal, por nëse gj endja e pacíentit vazhdon të r ëndohet ne i dërgojmë në spital. Nuk ishte e domosdoshme për të shkuar në Durrës.