Vendimi i Gjykatës Speciale: “Thaçi e Veseli do të fluturojnë për në Hagë”


Sot është afati i fundit për të marr vendímin Gjyk ata Specíale në lidhje me presidentin e Kosovës, Hashim Thaçin dhe Kadri Veselin.

Pra, sot Gjyk atës Specíale i skadon afati 6-mujor i shqyrtimit të ak takuzës për presidentin Thaçi dhe kreun e PDK-së, Kadri Veseli.

Ak takuza kundër Thaçit dhe Veselit, mund të konfirmohet por edhe mos të bëhet publíke.

Kështu kanë thënë edhe njohësit e çështjeve juridike, të cilët kanë vlerësuar se Specíalja mund të mos i bëjë ak takuzat publike deri në seancën e parë, nëse ato konfirmohen.

Edhe analisti politik, Faton Mehmeti, mendon të njëjtën gjë.

Sipas tij, vendimin për publikimin e ak takuzave do të bëjë publik Specíalja në një moment të përshtatshëm, pasi mund të ketë tensionim të sítuatës në Kosovë.

“Besoj se Gjy kata ka marr vendim por nuk e ka publikuar, deri pak para mbajtjes së seancës ndaj të aku zuarve Thaçi-Veseli. Megjithatë ka kohë që ta bëj publike sonte deri në mesnatë, nëse nuk bën asnjë veprim 100% vendimi është marr për të konfirmuar, pritet që mos të bëhet publíke deri pak para seancës së parë”, thotë ai për gazetën “Bota sot”.

Sipas tij, këtë vendim Gjyk ata e sheh si të përshtatshëm, duke pasur parasysh edhe mundësinë e tensíonímit të situatës.

“Megjithatë një gjë është e sígurt: Thaçi dhe Veseli do të fluturojnë për Hagë, koha mbetet akoma míster. Kështu që, të dy e dinë fundin e tyre. Ka shumë mundësi që Thaçi dhe Veseli të kenë marr njoftim nga Gjyk ata por nuk e bëjnë publíke, sipas urdhrit të gjyk atës”, përfundon Mehmeti.