Vjen Lajmi befasues nga politikani serb ! Vuçiq po punon për ta njohur Kosovën shtet…

Kryetari i levizjes serbe, Çlirimi, Mllagjan Gjorgjeviq para lajmeroi sot se natyra e vertete e fjalimeve gjithnje e me te shpeshta rreth Republika Srpaskas eshte fshehja e faktit se regjimi i Aleksander Vuçiqit po punon ne menyre aktive ne njohjen e pavaresise se Kosoves.

Kohet e fundit, Vuçiq vazh dimisht ka folur per Republika Srpskan, duke ia kaluar megafonin e tij edhe Aleksandar Vulinit te flase per idene neoradi.kale te botes serbe, balonat e proves po mbillen ne formen e disa letrave per shkembimin e te rritore, tha Gjorgjeviq.

Ai shpjegon se qellimi i gjithe kesaj eshte goditja e daulleve nacio.naliste ne menyre qe te krijohet per shtypja ne publik se diçka merret ne kembim te leshimeve.

Gjorgjeviq kujtoi se ve.tem ne muajt e fundit, fushata serbe per ti para ndaluar njohjet e reja te Kosoves u pezullua, se institucioneve kosovare iu dha legjiti.mitet” dhe se Kosova u la jashte planit te ri hapesinor te Serbise deri ne vitin 2035.

Vuçiq premtoi Kosoven ne kembim te mbeshtetjes se Perendimit per ardh.jen e tij ne pushtet ne vitin 2012. Prej atehere e deri me sot, ai ka nen shkruar 48 marreveshje te ndryshme me shqip.taret dhe tani e fundit, per te cilen insistouan Washingtoni, Berlini dhe Brukseli, ka arritur te reali.zohet. Me kete marre veshje, r egjimi do ta njohe Kosoven dhe do t ia jape asaj nje vend ne OKB, tha dikur keshill.tari i ish presidentit serb, Boris Tadiq.

Ai shton se Vuçiqi po ker.kon qe ta “qetesoje publikun” duke krijuar per shtypjen se Serbia do ta marre Republika Srpska ne kem.bim te njohjes se Kosoves.

Fat keqesisht, te gjithe e dime se ky eshte nje preten.dim i pabazuar. Pas zgjidhjes se Kosoves, sponsoret peren dimore te Vuçiqit ndoshta do te hidhen ne centralizimin e metej.shem te Bosnjes dhe heqjen e juridik.sionit te Srpskas, ku Vuçiqi do ti ndih.moje perseri, ka thene ai ai.