Vjen lajmi i fundit nga specialja a mundet Kosova të garantojë për mbrojtjen në liri të Thaçit dhe të tjerëve

Sipas Speciales, asnjë shtet nuk mund të garantojë lirimin me kusht, nëse nuk ka kërkesë nga të paraburgosurit.

Janë bërë 6 muaj, që kur ata qëndojnë në qendrën e paraburgimit në Hagë.

Dhe lirimi me kusht i ish-krerëve të UCK-së, duket larg.

Shtetet si Kroacia, Austria, Sllovenia, madje edhe Izraeli u përmendën si vende që mund të ofrojnë garanci për lirimin e tyre me kusht.

Por nga Zyra e Prokurorit të Specializuar kanë mohuar për T7 se vetë shtetet mund të ofrojnë garanci, përveç nëse u kërkohet nga të paraburgosurit.

Megjithatë, jo domosdoshmërisht nëse një shtet jep garanci për mbrojtje në liri, të akuzuarit do të lirohen.