Vjen Lajmi i Madh nga Zvicra, Ja çfarë është duke ndodhur atje


Të kujtojmë: vetëm rreth dy javë më parë, numri i rasteve ditore kishte kaluar edhe 10 mijëshn.

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) ka raportuar 12.839 raste të reja pozitive për koronavirusin, të shënuara në tri ditët e fundit. Siç dihet, që nga shtatori, BAG nuk publikon shifra të rasteve gjatë ditëve të fundjavës por ato i përfshin, të përmbledhura, ditën e hënë.

Mesatarja e 7 ditëve është 5678 në ditë ose 24 për qind më pak se në javën e kaluar. Trendi aktualisht është dukshëm në rënie.Duhet theksuar se, me rreth 400o raste në ditë, të raportuara gjatë ditëve të fudjavës, ulja e numrave tashmë po tregon një tendencë të qartë të zbutjes së gjendjes, shkruan albinfo.ch. Të kujtojmë: vetëm rreth dy javë më parë, numri i rasteve ditore kishte kaluar edhe 10 mijëshin.

Shkalla mesatare e rasteve pozitive në 7 diët e kaluara aktuështë 24.8 për qind.

Numri i testimeve të bëra në një mesatare 7-ditore është 26’221 teste në ditë dhe kështu është ulur për 13 për qind në krahasim me javën e mëparshme.

BAG po ashtu ka raportuar 198 vdekje të reja gjatë tri ditëve të fundit. Kantonet aktualisht raportojnë 3820 persona që janë duke u trajtuar në spitale për Covid-19. Kjo është 4 për qind më shumë se në javën e kaluar.