Vjen Paralajmërimi i Fortë nga OBSH, Ja çfarë pritet në Evropë


Një i dërguar special për C0VíD-19 i Organizatës Botërore të Shëndetësisë ka paralajmëruar një valë të tretë pandemike në Evropë në fillim të fillim të vitit 2021, nëse qeveritë përsërisin ato që ai thotë se kanë qenë dështím në parandalimin e valës së dytë të infektimit.

“Ata humbën shansin për të ndërtuar infrastrukturën e nevojshme gjatë muajve të verës, pasi e kishin vënë nën kontroll valën e parë”, tha David Nabarro.“Tani kemi një valë të dytë. Nëse ata nuk ndërtojnë infrastrukturën e duhur, do të kemi valën e tretë në fillim të vitit të ardhshëm”, shtoi ai.

Nabarro përmendi masat në Zvicër për të lejuar skijimin, në vende të caktuara kërkohet masa, derisa shtete tjera kanë ndaluar tërësisht ato. Ai ka thënë se Zvicra mund të arrijë një “nivel të lartë të infektimeve dhe vd ekjeve”.

“Duhet të presësh deri sa numri i rasteve bie dhe qëndron i ulët”, tha Nabarro. “Reagimi i Evropës ishte i mangët”.