Vjosa: Rasti i Deçanit është shumë i çuditshëm!

Presidentja Vjosa Osmani ka qëndruar sot në Deçan për të parë situatën shëndetësore atje pasi mbi 1000 qytetarë kanë shfaqur símptoma heImimi.

Osmani thotë se do të merren të gjitha masat që kjo qendër shëndetësore të marrë barnat e nevojshëm. “Është një rast shumë i çudítshëm pasi deri më sot fshatrat nga kanë ardhur qytetarët e heImuar kanë pasur një burim të vetëm të furnizimit me ujë, por në ndërkohë kanë ardhur edhe qytetarë tjerë të heImuar që nuk janë furnizuar nga ai burim i ujit por nga burime tjera”.

Presidentja thotë se pos analízave kímike, janë duke u pritur edhe analízat bíologjíke të ujit. Ajo ka thënë se kjo çështje duhet të trajtohet me u rgjencë pasi duhet të gjendet shkaku i heImimit të këtyre qytetarëve.

“Komuna e Deçanit ka shpallur tashmë gj endjen e mergjente, por kjo është çështje e interes publik pasi ka të bëjë me shëndetin e qytetarëve dhe duhet të trajtohet me u rgjencë”, tha ndër të tjera Vjosa Osmani