Vladimir Putin ka probleme shëndetësore, ai udhëton me 12 mjekë kudo që shkon

Sekretari i shtypit të precidencës ruse, Dmitry Peskov nuk konfirmoi se presidenti rus, Vladimir Putin kishte kancer tiroide dhe se ai i ishte nënshtruar një lloj operacioni në lidhje me një sëmundje onkologjike. Sipas tij, informacioni për këtë është “fiksion dhe gënjeshtër”. Pyetjes së një gazetari: “A e kuptoj saktë se Vladimir Putin nuk ka kancer?” Peskov tha: “Ashtu është”.

Presidenti rus Vladimir Putin është shumë i shqetësuar për shëndetin e tij, bën banjot nga gjaku i brirëve të drerëve dhe udhëton në të gjithë vendin, i shoqëruar nga një ekip mjekësh. Në fillim ishin pesë, tani janë nëntë mjekë që e shoqërojnë kudo që shkon. Një hetim për mirëqenien e kreut të shtetit u publikua nga mediumi i pavarur rus, “Projekti”, që u fut në listën e agjentëve të huaj.

Publikimi vë në dukje se që në fillim të presidencës së Putinit, Kremlini fshehu çdo informacion për shëndetin e tij, duke krijuar imazhin e një “mashkulli alfa” dhe “një burri në kulmin e tij” që nuk sëmuret kurrë. Në atë kohë, udhëheqësi rus, me të vërtetë, kujdesej pak për gjendjen e trupit të tij, rrallë u ekzaminua dhe nuk i kushtoi vëmendje.

Sidoqoftë, me kalimin e viteve, presidenti filloi të zhdukej periodikisht nga hapësira publike – atëherë u shfaqën supozimet e para se gjatë këtyre pushimeve ai mund t’i nënshtrohej trajtimit. Dëshmia e parë e përkeqësimit të shëndetit të Putinit u shfaq në vitin 2012: në Ditën e Unitetit Kombëtar, Putin çaloi dukshëm kur vendosi lule në monumentin e Minin dhe Pozharsky.

Video nga ngjarja është publikuar vetëm në faqen e Patriarkanës, në burime të tjera ka pasur vetëm fotografi. Në fund të vitit, e çaluara u përkeqësua dhe u shfaqën problemet e shpinës, të cilat detyruan mbledhjet të anuloheshin ose shkurtoheshin. Një nga të njohurit e Putinit tha se pasioni i tij për sportet e kuajve çoi në lëndime – pas një rënie të rëndë, ai “nuk mund të ngrihej në këmbë” për ca kohë dhe u trajtua për një kohë të gjatë.

Më vonë, vetë presidenti tha se një herë ra nga kali, duke bërë një salto në ajër. Sipas informacionit të Projektit, me kalimin e moshës, Putin filloi të shfaqte interes, ndër të tjera, për mjekësinë alternative. Për shembull, presidenti udhëtoi në Altai për të bërë banjë me gjak të përftuar nga brirët e drerit (brirët jo të kockëzuar). Kjo procedurë gjoja zgjat rininë dhe shëron të gjitha sëmundjet. Më vonë, Vladimir Putin u bë një vizitor i shpeshtë në Spitalin Klinik Qendror të Moskës në Kuntsevo, ku Presidenti monitorohet nga një “departament i mjekëve personalë”, u tha një burim hetuesve.

Të njëjtët mjekë e shoqërojnë politikanin në udhëtime dhe shpesh kontrollonin në të njëjtin hotel në Soçi me të. Pas studimit të të dhënave të kontratave qeveritare, gazetarët zbuluan se në vitet 2016-2017, mesatarisht pesë mjekë kanë udhëtuar me kreun e shtetit, ndërkohë që ndonjëherë numri i tyre është rritur ndjeshëm. Kjo ishte, për shembull, në nëntor 2016, kur Putin nuk u shfaq në publik për pesë ditë. Në të njëjtën kohë, 12 mjekë, duke përfshirë një specialist rehabilitimi dhe disa neurokirurgë operativë, u vendosën menjëherë në sanatoriumin Rus në Soçi. Deri në vitin 2019, Putin udhëtoi në të gjithë vendin me nëntë mjekë.

Më shpesh ai shoqërohej nga dy mjekë otolaringologë dhe një kirurg onkolog i specializuar për kancerin e tiroides tek të moshuarit. Në vjeshtën e vitit 2021, presidenti papritmas shkoi në izolim. Para kësaj, më 13 shtator, gjatë një takimi me paraolimpistët, ai papritmas tha se shumë njerëz përreth ishin infektuar me koronavirus dhe ai duhej të ishte izoluar. Pas kësaj, Putin nuk u shfaq në publik deri në fund të muajit, dhe më pas në të gjitha takimet filloi të ulet në një tavolinë të gjatë në një distancë shumë të madhe nga bashkëbiseduesit e tij. Sipas një burimi të mirëinformuar të The Project, së fundmi në qarqet mjekësore “me të vërtetë flitet për problemet shëndetësore të presidentit”.