Vuçiq ”godet” Kosovën me fjalimin e tij të fundit

Serbia ka garanci të prere nga pesë vende se janë të gatshme të tërheqin njohjen e pavaresise së Kosoves, shkruajnë mediat e Beogradit.

Nëse Prishtina shkel marrëv,eshjen sipas së cilës duhet të përmb.ahet nga aplikimi për pranim në organizatat ndërkombëtare, Beogradi do t’u kërkojë atyre vendeve të aktivizojnë p rocesin e tërheqjes së njohjes, njoftoi Vecernje Novosti, duke cituar burime në Qeverinë e Serbisë,

Gazeta kujtoi se me marrëvehjen e Uashingtonit nga shtat,ori i vitit të kaluar, Beogradi dhe Prishtina u zotuan për një mora.torium një vjeçar mbi fushatën për tërheqjen e njohjes e po ashtu mos aplikim në një nga orga,nizatat ndërkombëtare.

Presidenti serb Aleksandar Vuqiç tha më herët se ai “ka informacion” se shqiptarët duan të bashkohen me Kosovën në Konferencën e Gjykatave Ndërkombëtare, duke deklaruar se në rast se kjo do të ndodhë, Serbia do të “detyrohet të përgjigjet në mënyrën që bën një shtet serioz dhe i përgjegjshëm”.

“Dhe ata nuk do ta pëlqejnë aspak përgjigjen. Unë nuk besoj se ata do të jenë të lumtur me tërheqjet e reja të njohjes dhe tani m.und t’u them atyre se do t,ë ketë,” tha Vuqiç.