Vuçiq me deklaratë ”Provokuese” Asnjëherë sdo ndodhe qe ta njohim Kosovën dhe ta japim Preshevën me Metvegjën..

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka thënë se nuk e ka parë do.kumentin për ndryshim të kufijve në Ballkan që u publikua ditë më parë e që u tha se e ka dorëzuar kryeministri slloven Janez Jansa.

Ai është shprehur se as nuk ka marrë pjesë në krijimin e këtij plani, ku për.mendet ndarja e Bosnjës dhe Hercegovinës, bashkimi i Kosovës me Shqipërinë dhe lëvizje të tjera.

Vuçiq ka folur sonte në një inter.vistë edhe për Kosovën.

“Serbia nuk do ta njohë Kosovën, ta japë Preshevën dhe Medvegjën për ta marrë Re.publika Sërpska. Kjo nuk do të ndo.dhë”, është shprehur Vuçiq.