Vuçiq: Merkel e ka bërë të qartë, çështja e Kosovës është e përfunduar


Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka thënë se kancelarja gjermane Angela Merkel gjithmonë ka qenë korrekte me Serbinë.

Megjithatë, siç e konfirmon edhe Vuçiq, ajo ia ka bërë të qartë se çështja e Kosovës tanimë është e përfunduar, përcjell Telegrafi.

“Ajo nuk u fsheh kurrë. Ajo tha se për të, Kosova është çështje e përfunduar dhe e tha atë drejtpërdrejt”.

Gjithsesi, siç ka thënë më tej Vuçiq, Angela Merkel ndihmoi Serbinë kur parandaloi një konf likt të panevojshëm midis Serbisë dhe Kroacisë në vitin 2015.

“Pastaj, për herë të parë, ajo qartësisht dhe me zë të lartë u rreshtua në anën e serbëve dhe tha se kroatët kishin gabim”, citohet të ketë thënë Vuçiq për televizionin Happy TV në Serbi.

Ai ka folur edhe rreth marrëveshjeve të nënshkruara në Shtëpinë e Bardhë.

“Ne kemi marrë garanci se gjithçka e nënshkruar në Uashington do të mbetet në fuqi. Është e rëndësishme për ne që të kemi marrëdh ënie të mira me Amerikën. Ata thanë se gjithçka do të respektohej.

Para bisedës, kam biseduar me të gjithë aleatët tanë se nuk do të ketë surpriza për çështjen e Kosovës, sepse nëse ka, ne nuk do të nënshkruajmë asgjë. Unë e informova presidentin (Vladimir) Putin menjëherë pas nënshkrimit për gjithçka, siç bëra edhe me zyrtarët evropianë”, ka thënë ndër tjerash Vuçiq. /Telegrafi/

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…