Vuçiq nervozohet keq pasi s’e lejuan të hyjë në Kosovë: Ja çfarë “selami“ i çon ai qeverisë!


Presidenti serb Aleksandar Vuçiq është deklaruar lidhur me varrezën m asive në Kizhevak të komunës së Rashkës në Serbi, ku dyshohet të jenë rreth 17 trupa të shqiptarëve.

Vuçiq tha se gërmimet në Rashkë nuk do të mund të ishin kryer pa dijeninë dhe miratimin e autoriteteve serbe.

Madje ai tha se është krenar se është president që nuk e ka problem të thotë se asnjë krim nuk duhet harruar. Vuçiq shtoi se sipas tij çdo krim duhet ndëshkuar.

Disa ditë pasi u zbulua varri në Rashkë, u botua lajmi se Aleksandër Vuçiqi ishte ndaluar të hynte në Kosovë.

Pas kësaj, Vuçiq deklaroi se kërkoi që të hynte në territorin e Kosovës, pasi ministrja e Punëve të Jashtme të Kosovës kërkoi që të shkonte në Rashkë, por që janë dakorduar me përfaqësuesit e Bashkimit Evropian, që këto vizita të mos ndodhin.

“Nga Evropa thirrën dhe thanë që duhet të pajtohemi, që gjithçka të rregullohet, që askush të mos shkojë askund dhe ramë dakord që të mos flitet për cdo gjë në publik, në mënyrë që të mos mërzisim as publikun serb dhe as atë shqiptarë.

Është bërë histori e madhe, si edhe për gënjeshtrën që unë i k ërcënova me skenarin e Karabakut, megjithëse ata e kuptuan shumë mirë atë që doja të thoja, ata sërish thanë se Vuçiq është i padëshirueshëm në Kosovë”, tha ai.