Wesley Clark: 3 herë shkova ta takoj Millosheviqin, ja çfarë më tha


Ish-komandanti suprem i NATO-s, Wesley Clark, ka thënë se është krenar me atë që ka arritur Kosova.

Ai ishte koma ndant në pozitën gjatë bomba rdimeve të NATO-s ndaj ish-Jugosllavisë.

Ai ka thënë se tani sfidë për Kosovën është ndërtimi i një shteti të for të ekonomikisht dhe në fqinjësi të mirë me të gjithë.

“Lu fta është gjë e tme rrshme, kur vrasjet nisën në Kosovë ka qenë vështírë të ndalen dhe përdorimi i for cës është gjithmonë mundësia e fundit. Tri herë shkova ta takojë Millosheviqin, ai thjeshtë nuk donte të bindej me mjete diplomatike. Ai më tha ne e dimë si të merremi me shqiptarët e Kosovës i thashë si: ai tha “do t’i vra sim të gjithë”. Aty e kuptova se në çfarë telashe jemi me të. Ndërhynë edhe rusët, Serbia dërgoi tr upat dhe përpjekjet diplomatike prapë nuk u ndalën. Pasi nuk u bind Millosheviqi ishte vendimi më i vështírë që Ollbright dhe Clinton e morën, për ta përdorë for cën kundër Millosheviqit dhe kështu vepruam. Intesifikuam sul met dhe të njëjtën kohë vazhduan përpjekjet diplomatik për zgjidhjen e problemit, derisa përfundimisht kjo ndodhi. Ne jemi krenar me ato që ka arritur populli i Kosovës, me ndíhmën e Amerikës. Marrëdh ëniet tona mbesin të for ta dhe tani sfidë për Kosovën është ndërtimi i një shteti të for të ekonomikisht dhe në fqinjësi të mirë me të gjithë”, tha Clark.