Xhamia e Kisha në një oborr të qytetit të Kosovës, e vetmja në Ballkan


“Bifurkacioni” i cili ndan lumin në dy dete të ndryshme dhe nuk bashkohet më, ndodhet në Ferizaj – fenomen ky shumë i rrallë në botë. Por, ky nuk është fenomeni i vetëm që e bënë unik këtë qytet. Ka edhe diçka tjetër që lidhet me jetën e dy komuniteteve. Në këtë qytet ndodhen xhamia dhe kisha ortodokse në një oborr /Pamje mePosht

Ky rast, është një nga më të rrallët jo vetëm në vendin tone, por thuajse në gjithë Ballkanin apo edhe në gjithë botën.